Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


Midt om Natten
Erik Ballings klassiker har 40års jubilæum, og vi glæder os til at præsentere den på det store lærred. Til denne forestilling vil du også kunne nyde Steen Karlsen's fortolkning af Midt om Natten i vores foyer. God fornøjelse
KLASSIKER
Midt om Natten

Midt om Natten

Benny og Arnold er et par sorgløse venner, der ernærer sig ved forefaldende måneskinsarbejde. Sammen med nogle unge, som politiet har smidt ud af kondemnerede huse, opretter de den hyggelige minifristad Haveje. Den bliver imidlertid en torn i øjet på borgerlige politikere og forretningsinteresser, ligesom Havejes beboere også overfaldes af en bande rockere. Uenighed om forholdsregler mod dette truer en overgang venskabet mellem Benny og Arnold.
Kilde: DFI


"Midt om natten" kombinerede socialt drama og folkekomedie og indlagde aktuelle debatemner i en historie, der appellerede til et bredt publikum i alle aldre. Nordisk Film lancerede den som en moderne "storby-western".
Den engelske stunt-koordinator Eddie Stacey var indkaldt til at sørge for, at politiaktioner og slagsmål med rockere fremstod realistiske. Det førte til, at filmen i første omgang blev forbudt for børn under seksten år. Nordisk Film ankede denne censur og argumenterede for, at der ikke blev vist vold for voldens egen skyld. Derefter fik også Kim Larsens tolvårige fans lov at komme i biografen. Filmen blev en publikumssucces og flere af Kim Larsens sange blev store hits.
Efter "Midt om natten" tilkendegav Erik Balling, at han ikke agtede at instruere flere film.
Kilde: Peter Jeppesen, Ebbe Villadsen og Ole Caspersen: 'Danske spillefilm 1968-1991' (1993).