ANIME FILMFESTTak til alle som var med til at gøre Japanske Dage 2023 til en succes <3

Det var en drøm der gik i opfyldelse da vi hyldede kejseren af japansk animationsfilm, Hayao Miyazaki, med særlige visninger af hans nyeste værk, Drengen og Hejren, samt visninger af hele hans Studio Ghibli bibliotek, både med det originale japanske stemmeskuespil, samt udgaverne med det formidable danske stemmeskuespil.

At kunne etablere en filmfestival som hylder japansk animation er et passionsprojekt som har kunnet lade sig gøre takket være en masse velvilje, geneøs opbakning og ikke mindst alle jer filmfans som var med til at nyde magien i mørket.

Vi glæder os til at kunne byde alle velkommen til Japanske Dage til januar 2025!


Kærlig hilsen

Palads Teatret

Den Japanske Forbindelse

Frederikshavn har en særlig forbindelse til Japan.
Den 10. februar 1957 sprang en maskinmester på Ellen Mærsk i vandet ud for Japans kyst, i et forsøg på at redde besætningen på et japansk fartøj i havsnød.
Den mand var Johannes Knudsen fra Frederikshavn. Hans modige og uselviske heltemod rørte befolkningen i Wakayama provinsen så dybt, at de den dag i dag fortsat ærer hans minde.
Denne heltedåd knyttede bånd mellem Wakayama og Frederikshavn.

Du kan flere steder i Frederikshavn spotte Den Japanske Forbindelse - har du for eksempel besøgt den flotte Bonsai udstilling i Bangsbo Botanisk Have? Har du gået på Frederikshavn Gymnasium har du måske også stiftet et tættere bekendtskab med Japan igennem vendskabsgymnasiet Hidaka High School. Hvis du er ung og interesserer dig for anime og Japansk kultur så har Frederikshavn Ungdomsskole et blomstrende ungdomshold netop med dette fouks. Som film- og animefan er du også heldig, for byens biograf elsker det nemlig også!

Der er mange ligheder mellem Japan og Danmark, og igennem kulturudveksling vil vi knytte bånd, nyde gode film og lækker mad!


Velkommen / Irasshaimase