ANIME FILMFEST
Velkommen til Japanske Dage i Palads Teatret hvor vi fejrer japansk animationsfilm og Den Japanske Forbindelse

I år hylder vi mesterinstruktør Hayao Miyazaki ved at vise alle hans værker fra Studio Ghibli, både med det danske stemmeskuespil og med org. tale og danske undertekster

Vi starter fejringen med en stor gallapremiere på Hayao Miyazaki's nye film DRENGEN OG HEJREN fredag den 26. Januar kl 19:00. Denne aften kan man samtidig nyde japanske specialiter og dykke ned i det fantastisk lækre japanske køkken med fokus på comfort food.

Fra lørdag den 27. januar starter det klassiske program, hvor du kan nyde mesterværker som Min Nabo Totoro, Det Levende Slot, Chihiro og Heksene, og flere endnu på det store lærred..

Takket være Frederikshavn Kommune har det været muligt at etablere et parallelt skoleprogram, hvor folkeskoleelever fra hele Frederikshavn Kommune har mulighed for at deltage i skolevisninger af filmene.

Vi glæder os til at byde alle jer der elsker film velkommen til nogle særlige dage med ekstraordinært gode filmoplevelser.

Kærlig hilsen

Palads Teatret

Den Japanske Forbindelse

Frederikshavn har en særlig forbindelse til Japan.
Den 10. februar 1957 sprang en maskinmester på Ellen Mærsk i vandet ud for Japans kyst, i et forsøg på at redde besætningen på et japansk fartøj i havsnød.
Den mand var Johannes Knudsen fra Frederikshavn. Hans modige og uselviske heltemod rørte befolkningen i Wakayama provinsen så dybt, at de den dag i dag fortsat ærer hans minde.
Denne heltedåd knyttede bånd mellem Wakayama og Frederikshavn.

Du kan flere steder i Frederikshavn spotte Den Japanske Forbindelse - har du for eksempel besøgt den flotte Bonsai udstilling i Bangsbo Botanisk Have? Har du gået på Frederikshavn Gymnasium har du måske også stiftet et tættere bekendtskab med Japan igennem vendskabsgymnasiet Hidaka High School. Hvis du er ung og interesserer dig for anime og Japansk kultur så har Frederikshavn Ungdomsskole et blomstrende ungdomshold netop med dette fouks. Som film- og animefan er du også heldig, for byens biograf elsker det nemlig også!

Der er mange ligheder mellem Japan og Danmark, og igennem kulturudveksling vil vi knytte bånd, nyde gode film og lækker mad!


Velkommen / Irasshaimase